Κορυφαίες εναλλακτικές λύσεις του Microsoft Office για φοιτητές

2 Απριλίου 2024Από τον Efstathios Iosifidis

Η Microsoft παρέχει σε ορισμένα επιλέξιμα σχολεία δωρεάν πρόσβαση στη σουίτα γραφείου της. Τι γίνεται όμως αν το πανεπιστήμιό σας δεν είναι στη λίστα; Ή απλά χρειάζεται να επεξεργαστείτε κείμενο και παρουσιάσεις στον υπολογιστή Windows και στο Mac σας; Μην πληρώνετε για κανένα ιδιόκτητο λογισμικό μέχρι να ελέγξετε αυτό το άρθρο με μια λίστα με τις κορυφαίες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις του Microsoft Office για φοιτητές.

Top Microsoft Office alternatives for students

Ποια είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση του MS Office;

Εάν το σχολείο σας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για δωρεάν λήψη Word, Excel ή PowerPoint, θα εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τη σουίτα γραφείου επιτραπέζιου υπολογιστή της Microsoft. Δυστυχώς, αυτές οι εφαρμογές πληρώνονται για Windows και Mac.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να αποκτήσετε έναν από τους δωρεάν ανταγωνιστές της Microsoft από την παρακάτω λίστα.

ONLYOFFICE Desktop Editors

Η εφαρμογή για υπολογιστές του ONLYOFFICE είναι εντελώς δωρεάν, ανοιχτού κώδικα και πολλαπλών πλατφορμών, που σημαίνει ότι μπορείτε να το εκτελέσετε σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα — Windows, Linux ή Mac. Όλες οι λειτουργίες είναι ξεκλειδωμένες και δεν πληρώνετε για κάτι επιπλέον.

Top Microsoft Office alternatives for students

Υπάρχουν 3 συστατικά στοιχεία που αντικαθιστούν πλήρως τις εφαρμογές του Microsoft Office — πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, πρόγραμμα επεξεργασίας υπολογιστικών φύλλων και πρόγραμμα επεξεργασίας παρουσιάσεων. Μπορείτε να γράψετε οποιοδήποτε κείμενο, να σχεδιάσετε διαφάνειες για την παρουσίασή τους σε μια τάξη, να εργαστείτε με γλωσσάρια. Επιπλέον, μπορείτε να προβάλετε και να εργαστείτε με αρχεία PDF.

Η εφαρμογή ONLYOFFICE Desktop Editors είναι εξαιρετικά συμβατή με μορφές MS (DOCX, XLSX, PPTX). Τα αρχεία που δημιουργούνται στο ONLYOFFICE θα εμφανίζονται άψογα από το MS Office σε άλλους φορητούς υπολογιστές.

Τα πρόσθετα επεκτείνουν τη βασική λειτουργικότητα της εφαρμογής ONLYOFFICE Desktop Editors. Για παράδειγμα, μπορείτε να εισαγάγετε βίντεο YouTube, διαγράμματα με το Drawio, βιβλιογραφίες σε Zotero και Mendeley, να δημιουργήσετε κείμενα στο ChatGPT, να συζητήσετε ομαδικά έργα στο Zoom, να μεταφράσετε κείμενο χρησιμοποιώντας το Google ή το DeepL πολύ γρήγορα.

Τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα καθιστούν την εφαρμογή ONLYOFFICE Desktop Editors μία από τις καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις του Microsoft Office. Δοκιμάστε το σήμερα — απλώς πατήστε το κουμπί για λήψη:

ΛΗΨΗ

Google Docs

Το Google Docs είναι μια εντελώς δωρεάν σουίτα γραφείου που βασίζεται σε cloud, που το καθιστά ιδανικό για γρήγορη εργασία με κείμενα και διαφάνειες στο διαδίκτυο. Οι βασικές εφαρμογές που υπάρχουν σε αυτήν τη λύση είναι τα Έγγραφα, τα Υπολογιστικά Φύλλα και οι Παρουσιάσεις.

Top 3 open-source alternatives to PowerPoint
Πηγή εικόνας: Google

Ακριβώς όπως σε κάθε δημοφιλή σουίτα γραφείου, οι φοιτητές μπορούν να συνεργαστούν και να συνθέσουν κείμενο, βιβλία εργασίας και παρουσιάσεις, να μοιραστούν αρχεία, να λάβουν σχόλια για τις εργασίες τους και την εργασία τους από τους καθηγητές. Δεδομένου ότι η όλη διαδικασία οργανώνεται στο διαδίκτυο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν τα αρχεία είναι συμβατά με το λειτουργικό σύστημα κάποιου άλλου.

Ωστόσο, η Google χρησιμοποιεί τις δικές της μορφές αρχείων που δεν είναι 100% συμβατές με το OOXML. Με άλλα λόγια, εάν ανοίξετε ένα έγγραφο δημιουργίας σε άλλο λογισμικό, ενδέχεται να προκύψουν ορισμένες παραμορφώσεις.

LibreOffice

Το LibreOffice είναι μια άλλη δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εναλλακτική λύση του Microsoft Office, η οποία επιτρέπει τη δημιουργία, την επεξεργασία και την αποθήκευση αρχείων σε μορφή ODF (OpenDocument). Οι εφαρμογές για επεξεργασία word, υπολογιστικών φύλλων και διαφανειών ονομάζονται Writer, Calc και Impress αντίστοιχα.

Top MS Office alternatives for students 2023
Πηγή εικόνας: LibreOffice

Περιλαμβάνονται οι βασικές λειτουργίες που χρειάζεστε για τη σύνταξη εγγράφων, την εκτέλεση εργασιών και την προετοιμασία παρουσιάσεων. Η διεπαφή στο LibreOffice είναι λίγο παρόμοια με αυτή που βλέπετε στο Microsoft Office, αλλά εάν είστε νέοι σε αυτό το λογισμικό, θα αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε πλοήγηση.

Επιπλέον, το LibreOffice είναι διαθέσιμο σε κάθε λειτουργικό σύστημα — Windows, Linux και Mac.

Apple iWork

Οι κάτοχοι Macbook και iMac δεν θα πρέπει να κάνουν περαιτέρω αναζήτηση. Η Apple τους παρείχε δωρεάν και ισχυρή σουίτα για σύνταξη κειμένων και δημιουργία ζωντανών παρουσιάσεων, καθώς και εργασία με υπολογιστικά φύλλα. Ονομάζονται Pages, Numbers και Keynote.

Top MS Office alternatives for students 2023
Πηγή εικόνας: Apple

Οι εφαρμογές επιτρέπουν την επιλογή από μια τεράστια ποικιλία προτύπων, σε περίπτωση που δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Πάρτε ένα σχέδιο παρουσίασης ή επιλέξτε ένα έγγραφο word ανά σκοπό (π.χ. βιογραφικό, άρθρο, επαγγελματική κάρτα κ.λπ.).

Δυστυχώς, η Apple χρησιμοποιεί εγγενείς μορφές για αρχεία που δημιουργούνται στα Pages, Numbers και Keynote. Η συμβατότητά τους με άλλο λογισμικό και λειτουργικά συστήματα δεν είναι εγγυημένη, αλλά και πάλι υποστηρίζουν αρκετά καλά δημοφιλείς μορφές OOXML.