Γραμματοσειρά Barbie: πού να βρείτε και πώς να χρησιμοποιήσετε

Στο ατελείωτο σύμπαν των γραμματοσειρών, ελάχιστες είναι αυτές, που ειδικά τη χρονιά που πέρασε, έχουν τραβήξει την προσοχή και έχουν εκφράσει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα όπως η γραμματοσειρά Barbie.

Barbie font: where to find and how to use

Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας της Greta Gerwig (2023), υπάρχουν πολλοί δημιουργοί που έχουν σκεφτεί τη μοναδική μαγεία και γοητεία που μπορεί να φέρει το σενάριο της Barbie στη δουλειά τους.

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς να το ενσωματώσετε στη λίστα με τις αγαπημένες σας γραμματοσειρές και να το χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε!

Γιατί η γραμματοσειρά Barbie είναι τόσο αγαπητή

Τι έχει η γραμματοσειρά Barbie που δεν έχουν οι άλλοι; Πέρα από τη συσχέτισή του με την εμβληματική κούκλα, αυτό το στυλ φέρει μαζί του ένα αδιαμφισβήτητο μείγμα παιχνιδιάρικο και κομψότητας που μπορεί να ζωντανέψει κάθε ψηφιακή δημιουργία.

Barbie font: where to find and how to use

Η επιλογή στυλ μπορεί να επηρεάσει την αναγνωσιμότητα, να μεταφέρει τον τόνο και ακόμη και να επηρεάσει τη συνολική αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας. Απλά σκεφτείτε το ίδιο το λογότυπο της Barbie και πώς αυτό έρχεται εύκολα στο μυαλό για όποιον το έχει δει τουλάχιστον μία φορά.

Γι’ αυτό ίσως θέλετε να ενσωματώσετε αυτό το σενάριο στα έργα σας!

Πού να βρείτε και να κατεβάσετε γραμματοσειρές Barbie

Αυτά τα θρυλικά σενάρια δημιουργήθηκαν ad hoc για να ταιριάζουν απόλυτα με το στυλ της κούκλας, γι’ αυτό δεν υπάρχει επίσημο όνομα για τη γραμματοσειρά Barbie, αλλά πολλοί ερασιτέχνες και σχεδιαστές έχουν σηκώσει τα μανίκια τους για να δημιουργήσουν μια γραμματοσειρά όσο πιο κοντά όσο το δυνατόν στο πρωτότυπο.

Παρατηρήστε ότι ορισμένες γραμματοσειρές μπορεί να λειτουργούν καλύτερα για ιστότοπους και ψηφιακό περιεχόμενο, ενώ άλλες ενδείκνυνται περισσότερο εάν πρέπει να εκτυπώσετε τη γραμματοσειρά.

Διάφοροι εξειδικευμένοι ιστότοποι προσφέρουν τη δυνατότητα δωρεάν λήψης της γραμματοσειράς για προσωπική χρήση:

Free Fonts Vault

Το πρώτο που προτείνουμε είναι το Free Fonts Vault το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε την αγαπημένη σας εκδοχή ανάλογα με την παλαιότητα που προτιμάτε (το λογότυπο της Barbie με τα χρόνια έχει εξελιχθεί όχι λιγότερο από 5 φορές!).

Είτε χρειάζεστε κάτι κομψό είτε την τρισδιάστατη γραμματοσειρά που να είναι ποπ, ο ιστότοπος σας καλύπτει.

FontBolt

Ο δεύτερος ιστότοπος που προτείνουμε είναι ο FontBolt. Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τη γραμματοσειρά είτε δωρεάν (θυμηθείτε, για προσωπική χρήση) είτε επί πληρωμή, έχοντας έτσι την ευκαιρία να αποκτήσετε την εμπορική άδεια και την πλήρη λειτουργικότητα.

Αλλά όχι μόνο αυτό: δώστε ελευθερία στη φαντασία σας αναμειγνύοντας στυλ και χρώματα, ώστε να δημιουργήσετε τον ιδανικό συνδυασμό που χρειάζεστε (για παράδειγμα, αν δεν αντέχετε το candy pink!) χάρη στο δημιουργό γραμματοσειρών Barbie.

Barbie font: where to find and how to use
(Πρόγραμμα δημιουργίας γραμματοσειρών FontBolt Barbie)

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα προγράμματα δημιουργίας γραμματοσειρών Barbie στο TextStudio και FontMeme.

Barbie font: where to find and how to use
(Πρόγραμμα δημιουργίας γραμματοσειρών TextStudio Barbie)

Canva

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Canva, τότε σας προτείνουμε τις γραμματοσειρές “Satisfy,” “Bukhari script,” και “Nickainley,” που με τις καμπύλες, στρογγυλεμένες γραμμές τους θυμίζουν την πιο κλασική εκδοχή του πρωτότυπου.

Dafont

Στο Dafont βρήκαμε το script Dollie, διαθέσιμο και στα δύο δωρεάν για προσωπική χρήση και με χρέωση για εμπορική χρήση. Η γραμματοσειρά Dollie υποδεικνύεται επίσης για εκτυπώσεις, καθώς το διάστημα μεταξύ των γραμμάτων είναι καλά ισορροπημένο και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικά αλφάβητα.

Barbie font: where to find and how to use
(Dafont – Dollie Script)

Γραμματοσειρές για Cricut

Εάν χρειάζεστε πιο φιλικές προς τον εκτυπωτή γραμματοσειρές Barbie, η Medium παρέχεται με μια λίστα με τα καλύτερα scripts που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε. Δίνει μια λεπτομερή εξήγηση του γιατί πρέπει να επιλέξετε έναν χαρακτήρα έναντι ενός άλλου.

Αφού κατεβάσετε τις γραμματοσειρές, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις εγκαταστήσετε στα προϊόντα σας.

Πώς να εγκαταστήσετε γραμματοσειρές Barbie στον υπολογιστή σας

Η εγκατάσταση νέων γραμματοσειρών είναι πολύ απλή, απλά πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς κανόνες. Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε τη γραμματοσειρά της επιλογής σας. Εάν το αρχείο ληφθεί ως .zip ή .rar τότε θα πρέπει να το εξαγάγετε.

  • Windows

Μόλις εξαχθεί, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο και περιμένετε να ανοίξει το παράθυρο.

Barbie font: where to find and how to use

Μόλις ανοίξει το παράθυρο, απλώς κάντε κλικ στο «Εγκατάσταση».

Το δεύτερο και τελευταίο βήμα είναι να αντιγράψετε το αρχείο στο φάκελο «Γραμματοσειρές». (C:\Windows\Fonts).

Barbie font: where to find and how to use

  • MacOS

Απλώς κάντε διπλό κλικ στο αρχείο γραμματοσειράς και θα ανοίξει η εφαρμογή Font Book. Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να εγκαταστήσετε αυτήν τη γραμματοσειρά.

Ξεκινήστε το Βιβλίο γραμματοσειρών και πατήστε το κουμπί Προσθήκη στο πλαίσιο Γραμματοσειρές. Επιλέξτε το αρχείο γραμματοσειράς και πατήστε Άνοιγμα. Η γραμματοσειρά θα εγκατασταθεί αυτόματα.

Barbie font: where to find and how to use

  • Linux

Στο Linux, οι γραμματοσειρές αποθηκεύονται στους ακόλουθους φακέλους:/usr/share/fonts/ για καθολικές γραμματοσειρές διαθέσιμες για όλους τους χρήστες και ~/.local/share/fonts ή ~/.fonts για τοπικές γραμματοσειρές που είναι διαθέσιμες για τον τρέχοντα χρήστη. Πρέπει να κάνετε λήψη του αρχείου γραμματοσειράς και να το αντιγράψετε σε έναν από αυτούς τους φακέλους.

Πολλά συστήματα Linux, για παράδειγμα το Ubuntu, διαθέτουν ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής γραμματοσειρών, ώστε να μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή και να κάνετε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση.

Πώς να προσθέσετε γραμματοσειρά Barbie στο έγγραφο του Word

Ας δούμε πώς μπορείτε να προσθέσετε γραμματοσειρές χρησιμοποιώντας τους Επεξεργαστές ONLYOFFICE ως παράδειγμα.

Αφού εγκαταστήσετε τη γραμματοσειρά στον υπολογιστή σας ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες, μπορείτε να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε αμέσως.

Τώρα απλώς ανοίξτε τον επεξεργαστή σας και θα βρείτε τις γραμματοσειρές που προστέθηκαν εδώ.

Barbie font: where to find and how to use

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το script στο έγγραφό σας.

Barbie font: where to find and how to use

Εάν δεν έχετε εγκατεστημένους τους Επεξεργαστές ONLYOFFICE στον υπολογιστή σας, κάντε το αμέσως! Πραγματοποιήστε λήψη της σωστής έκδοσης για υπολογιστή που είναι συμβατή με το λειτουργικό σας σύστημα.

ΛΗΨΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη γραμματοσειρά στο Google Docs

Στο Google Docs, θα βρείτε μερικά στυλ της μόδας της Barbie, αλλά θα πρέπει να τα προσθέσετε στην προϋπάρχουσα λίστα. Ας δούμε πώς θα το κάνετε.

Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στη λίστα των γραμματοσειρών και κάντε κλικ στο “Περισσότερες γραμματοσειρές”.

Barbie font: where to find and how to use

Μόλις ανοίξει το παράθυρο, αναζητήστε τα scripts στη γραμμή αναζήτησης. Προτείνουμε τα “Dancing script”, “Great vibes” και “Satisfy”. Μόλις κάνετε κλικ στη γραμματοσειρά που σας αρέσει, θα εμφανιστεί αυτόματα στη στήλη «Οι γραμματοσειρές μου» στα δεξιά. Όταν τελειώσετε, απλώς κάντε κλικ στο “Ok”.

Barbie font: where to find and how to use

Τώρα οι νέες γραμματοσειρές σας προστέθηκαν στη λίστα. Πληκτρολογήστε το κείμενό σας, επιλέξτε τη γραμματοσειρά και ορίστε! Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γραμματοσειρές Barbie στο Google Docs.

Barbie font: where to find and how to use

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε για να κάνετε τα έγγραφά σας εντυπωσιακά και κομψά με την πιο μοντέρνα γραμματοσειρά του περασμένου έτους!