12 καλύτεροι επεξεργαστές κειμένου για το 2024

4 Απριλίου 2024Από τον Efstathios Iosifidis

Το να έχεις έναν καλό επεξεργαστή κειμένου ήταν πάντα κάτι φυσικό και αυτονόητο. Ωστόσο, πολλοί χρήστες πιστεύουν ότι το Microsoft Office, το Google Docs και το LibreOffice είναι οι μόνες επιλογές όταν χρειάζεται να επεξεργαστείτε ένα έγγραφο. Σε αυτό το άρθρο, θα διευρύνουμε τα όρια και θα ανακαλύψουμε τους καλύτερους επεξεργαστές κειμένου για διαφορετικές πλατφόρμες και συσκευές το 2024.

12 best word processors 2024

Τι είναι ακριβώς η επεξεργασία κειμένου και οι επεξεργαστές κειμένου;

Πριν αναπτύξουμε το θέμα και ρίξουμε μια ματιά στους καλύτερους επεξεργαστές κειμένου το 2024, πρέπει να έχουμε μια σαφή κατανόηση του τι είναι η επεξεργασία κειμένου. Με αυτή την έννοια, συνήθως εννοούμε τη διαδικασία δημιουργίας και επεξεργασίας ηλεκτρονικών εγγράφων σε υπολογιστή ή κινητή συσκευή χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα, δηλαδή έναν επεξεργαστή κειμένου. Αυτή η διαδικασία απαιτεί ένα πληκτρολόγιο και μια οθόνη ώστε ο χρήστης να μπορεί να εισάγει και να ελέγχει οπτικά τις πληροφορίες που πρέπει να εισαχθούν.

Λαμβάνοντας υπόψη τον παραπάνω ορισμό, ένας επεξεργαστής κειμένου μπορεί να οριστεί ως μια εφαρμογή λογισμικού σχεδιασμένη για τη δημιουργία, την επεξεργασία, τη μορφοποίηση και την εκτύπωση ηλεκτρονικών εγγράφων. Τέτοια προγράμματα μπορεί να διαφέρουν ως προς τις χρήσεις και τις εφαρμογές, αλλά έχουν πολλά κοινά. Για παράδειγμα, ένας τυπικός επεξεργαστής κειμένου έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Βασικές λειτουργίες κειμένου (Αντιγραφή, Εισαγωγή, Διαγραφή, Αποκοπή, Εύρεση και Αντικατάσταση, κ.λπ.)
  • Εργαλεία μορφοποίησης
  • Διαμόρφωση γραμματοσειράς (τύπος, μέγεθος και χρώμα)
  • Κεφαλίδες και υποσέλιδα
  • Οπτικά αντικείμενα (εικόνες, πίνακες, σχήματα, γραφήματα κ.λπ.)
  • Διασταυρούμενες αναφορές
  • Διαχείριση αρχείων
  • Εκτύπωση
  • Ορθογραφικός έλεγχος και πολλά άλλα.

Ορισμένοι επεξεργαστές κειμένου είναι συμβατοί με μακροεντολές και προσφέρουν ακόμη και χρήσιμες λειτουργίες συνεργασίας, όπως ιστορικό εκδόσεων, σχόλια και διάφορες λειτουργίες συνεργατικής επεξεργασίας, γεγονός που τους καθιστά κατάλληλους για συνεργατική συγγραφή σε πραγματικό χρόνο.

Τώρα που γνωρίζετε τις βασικές αρχές της επεξεργασίας κειμένου, ήρθε η ώρα να βρείτε τις καλύτερες επιλογές όταν αναζητάτε έναν ιδανικό επεξεργαστή κειμένου. Όλα τα προγράμματα της λίστας μας παρακάτω χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες για τη διευκόλυνσή σας. Μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τη συσκευή σας.

Οι καλύτεροι online επεξεργαστές κειμένου

Για εκείνους τους χρήστες που εκτιμούν την απλότητα και δεν θέλουν να χάνουν χρόνο, μια καλή σύσταση θα ήταν ένας online επεξεργαστής κειμένου. Ένα τέτοιο πρόγραμμα κάνει ό,τι κάνουν οι παραδοσιακές εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου, αλλά δεν χρειάζεται να επιβαρύνεστε με την εγκατάσταση και τη διαμόρφωση λογισμικού, καθώς τα πάντα είναι διαθέσιμα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Απλώς ανοίγετε μια νέα καρτέλα και ξεκινάτε αμέσως να εργάζεστε στο έγγραφό σας. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να έχετε σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

1. Λύση ανοιχτού κώδικα – Επεξεργαστής εγγράφων ONLYOFFICE

12 best word processors 2024

Ο Επεξεργαστής εγγράφων ONLYOFFICE είναι διαδικτυακός επεξεργαστής κειμένου που αποτελεί μέρος του ONLYOFFICE Docs, μιας σουίτας γραφείου συνεργασίας ανοιχτού κώδικα για έγγραφα κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, ψηφιακές φόρμες, αρχεία PDF και ηλεκτρονικά βιβλία.

Ως εργαλείο επεξεργασίας κειμένου, ο Επεξεργαστής εγγράφων ONLYOFFICE διαθέτει ένα πλήρες σύνολο λειτουργιών επεξεργασίας και μορφοποίησης που σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να τροποποιείτε έγγραφα κειμένου σε μία από τις πιο ευρέως αποδεκτές μορφές, το DOCX. Αυτό εγγυάται πλήρη συμβατότητα με αρχεία που έχουν δημιουργηθεί με το Microsoft Word, μια άλλη επιλογή στη λίστα μας. Υποστηρίζονται και άλλες δημοφιλείς επεκτάσεις αρχείων (DOC, RTF, TXT, ODT, κ.λπ.).

Ο Επεξεργαστής εγγράφων ONLYOFFICE είναι μια τέλεια επιλογή για συλλογική επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να εργαστείτε σε έγγραφα με άλλους χρήστες ως ομάδα. Μαζί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη συνομιλία για μηνύματα κειμένου, να ενεργοποιήσετε κλήσεις ήχου και βίντεο μέσω των Προσθέτων Jitsi και Zoom, αφήστε σχόλια, αναθεωρήστε ο ένας τις αλλαγές του άλλου και ακόμη και μεταβείτε σε Αυστηρή λειτουργία για πιο ιδιωτική συνεργατική επεξεργασία.

Η τυπική λειτουργικότητα του προγράμματος επεξεργασίας μπορεί εύκολα να επεκταθεί εγκαθιστώντας πρόσθετα μέσω του ενσωματωμένου διαχειριστή προσθέτων. Τα πρόσθετα ONLYOFFICE επιτρέπουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες τρίτων ή προσφέρουν νέες δυνατότητες. Για παράδειγμα, μπορείτε να μεταφράσετε ξεχωριστές λέξεις και ολόκληρες παραγράφους με το Google Translator ή το DeepL, να δημιουργήσετε βιβλιογραφίες με το Zotero ή το Mendeley, να μετατρέψετε ομιλία σε κείμενο και άλλα.

Ένα από τα δυνατά σημεία του Επεξεργαστή εγγράφων ONLYOFFICE είναι ένας ενσωματωμένος βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε κείμενα, να δημιουργήσετε περιλήψεις, να ορίσετε λέξεις, να βρείτε συνώνυμα και να δημιουργήσετε αποσπάσματα κώδικα. Ο βοηθός AI βασίζεται στο ChatGPT του OpenAI και λειτουργεί απευθείας στη διεπαφή του επεξεργαστή.

Θέλετε να δοκιμάσετε το ONLYOFFICE Document Editor online; Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο – απλώς δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό και ξεκινήστε να επεξεργάζεστε έγγραφα κειμένου στο πρόγραμμα περιήγησής σας:

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ

2. Επεξεργαστής κειμένου Google – Google Docs

12 best word processors 2023
Πηγή εικόνας: workspaceupdates.googleblog.com

Το Google Docs είναι συνώνυμο της συνεργατικής επεξεργασίας σε πραγματικό χρόνο από την επίσημη κυκλοφορία του το 2006. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, αλλά ο επεξεργαστής κειμένου Google εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα για τη δημιουργία και την επεξεργασία εγγράφων στο διαδίκτυο.

Το Google Docs αποτελεί μέρος του οικοσυστήματος της Google που περιλαμβάνει διάφορες εφαρμογές παραγωγικότητας και σας παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να επεξεργαστείτε, να συντάξετε και να διαμοιραστείτε αρχεία κειμένου με άλλους χρήστες. Όταν εργάζεστε στο Google Docs, μπορείτε να χρησιμοποιείτε σχόλια, να αφήνετε προτάσεις και στοιχεία ενεργειών, ακόμη και να χρησιμοποιείτε @-αναφορές για να προσελκύσετε την προσοχή των σχετικών ατόμων. Πρόσθετες υπηρεσίες της Google, όπως το Google Meet, κάνουν τη διαδικασία συνεργασίας εγγράφων ευκολότερη και πιο παραγωγική.

Παρά το γεγονός ότι ο επεξεργαστής κειμένου Google χρησιμοποιεί τη δική του επέκταση αρχείου, είναι συμβατός με αρχεία Microsoft Word χωρίς να τα μετατρέπει και προσφέρει υποστήριξη για άλλες δημοφιλείς μορφές. Μπορείτε επίσης να εισάγετε αρχεία PDF και EPUB, καθιστώντας τα άμεσα επεξεργάσιμα.

3. Επεξεργαστής κειμένου Microsoft – Microsoft Word για τον ιστό

12 best word processors 2023
Πηγή εικόνας: www.microsoft.com

Το Microsoft Word για τον ιστό είναι μια έκδοση που βασίζεται σε cloud του διάσημου επεξεργαστή κειμένου της Microsoft που διατίθεται ως μέρος του Microsoft 365, ενός συνόλου εφαρμογών γραφείου και παραγωγικότητας για προσωπική και επαγγελματική χρήση, που αναπτύχθηκε από τη Microsoft.

Σε αντίθεση με την έκδοση για υπολογιστές, το Microsoft Word για τον ιστό έχει περιορισμένη λειτουργικότητα, αλλά είναι δωρεάν και χρειάζεται απλώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Microsoft για να ξεκινήσετε με αυτό. Το Microsoft Word για τον ιστό υποστηρίζει τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο με πολλά άτομα και συνοδεύεται από βασικά πρότυπα, γραμματοσειρές, εικονίδια και αυτοκόλλητα.

Ο επεξεργαστής κειμένου της Microsoft χρησιμοποιεί τη μορφή DOCX και σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τα έγγραφά σας σε άλλες μορφές, όπως ODT και PDF. Οι δυνατότητες επεξεργασίας της εφαρμογής είναι αρκετά περιορισμένες, αλλά μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε βασικές λειτουργίες διόρθωσης ορθογραφίας και γραμματικής, καθώς και υπαγόρευσης και φωνητικές εντολές.

Η εφαρμογή είναι ενσωματωμένη στο OneDrive, την πλατφόρμα αποθήκευσης αρχείων της Microsoft, και σας παρέχει 5 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud, που είναι αρκετό για συλλογική εργασία.

4. Δωρεάν online επεξεργαστής κειμένου – Zoho Writer

12 best word processors 2023
Πηγή εικόνας: www.zoho.com

Το Zoho Writer είναι ένας δωρεάν επεξεργαστής κειμένου που αποτελεί μέρος της σουίτας γραφείου Zoho. Έρχεται με μια διαισθητική διεπαφή όπου όλα τα εργαλεία επεξεργασίας και μορφοποίησης βρίσκονται στο αριστερό πλαίσιο.

Η εφαρμογή σας επιτρέπει να εισάγετε και να εξάγετε έγγραφα σε μορφή DOCX, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε εύκολα σε αρχεία του Word σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Το Zoho Writer διαθέτει ένα σύνολο εργαλείων συνεργασίας που διευκολύνουν τη συνεργατική επεξεργασία αρχείων μαζί ως ομάδα. Ο επεξεργαστής κειμένου Zoho αποθηκεύει αυτόματα τις επεξεργασίες σας, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χάσετε τα δεδομένα σας ακόμα κι αν βγείτε εκτός σύνδεσης απροσδόκητα.

Όπως και άλλοι επεξεργαστές κειμένου, το Zoho Writer διαθέτει τυπικές δυνατότητες μορφοποίησης κειμένου και δημιουργίας εγγράφων, που σας επιτρέπουν να προσθέτετε εικόνες και πίνακες, να εισάγετε σύμβολα και σχήματα, να δημιουργείτε υπερσυνδέσμους κ.λπ.

Εκτός από το DOCX, το Zoho Writer είναι επίσης συμβατό με μορφές ODF, PDF, RTF, TXT και HTML, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε με αρχεία που δημιουργούνται σε άλλα προγράμματα και εφαρμογές.

5. Κρυπτογραφημένη λύση – CryptPad

12 best word processors 2023
Πηγή εικόνας: cryptpad.org

Το CryptPad είναι ένα σύνολο από end-to-end κρυπτογραφημένες και ανοιχτού κώδικα εφαρμογές για έγγραφα κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, φόρμες, αρχεία Markdown, παρουσιάσεις, διαγράμματα, πίνακες και κώδικα προγραμματισμού.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της σουίτας είναι ότι τα αρχεία σας στο CryptPad κρυπτογραφούνται αξιόπιστα όταν εργάζεστε στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα έγγραφά σας και κανένα κομμάτι από τα δεδομένα σας δεν φεύγει από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Ακόμη και οι διαχειριστές του CryptPad δεν επιτρέπεται να δουν το περιεχόμενο των αρχείων σας.

Ο επεξεργαστής κειμένου CryptPad προσφέρει μια διεπαφή με καρτέλες και ένα σύνολο τυπικών εργαλείων επεξεργασίας και μορφοποίησης. Μπορείτε να δημιουργήσετε έγγραφα, να μορφοποιήσετε κείμενο και να εργαστείτε με απλά αντικείμενα. Είναι σημαντικό ότι σας επιτρέπεται να συνεργάζεστε με άλλους χρήστες σε πραγματικό χρόνο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πιο βασικές δυνατότητες του CryptPad δωρεάν χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία ως ανώνυμος επισκέπτης, να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε αρχεία που θα διαγραφούν οριστικά μετά από 90 ημέρες αδράνειας.

Εάν δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό CryptPad, θα λάβετε 1 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud και πρόσβαση σε ορισμένες αποκλειστικές λειτουργίες, όπως κοινόχρηστους φακέλους και πρότυπα.

Οι καλύτεροι επεξεργαστές κειμένου για υπολογιστές

Εάν είστε παθιασμένος χρήστης υπολογιστή και η εγκατάσταση λογισμικού δεν αποτελεί πρόκληση για εσάς, ίσως είναι πολύ καλύτερη ιδέα να δοκιμάσετε έναν επεξεργαστή κειμένου για υπολογιστή. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι υπάρχει.

6. Επεξεργαστής κειμένου για πολλές πλατφόρμες – Επεξεργαστής εγγράφων ONLYOFFICE

12 best word processors 2024

Η σουίτα γραφείου ONLYOFFICE είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες, επομένως υπάρχει μια δωρεάν εφαρμογή για υπολογιστές που μπορείτε να κατεβάσετε κατά την εγκατάσταση στο λειτουργικό σας σύστημα, είτε πρόκειται για Windows, Linux ή macOS.

Ο Επεξεργαστής εγγράφων ONLYOFFICE είναι ένας δωρεάν επεξεργαστής κειμένου Αυτό καθιστά δυνατή τη διαχείριση γραμματοσειρών και στυλ, την εφαρμογή διαφορετικών στυλ μορφοποίησης, την προσαρμογή του διαστήματος, την εισαγωγή κεφαλίδων και υποσέλιδων και την εύκολη εκτύπωση εγγράφων. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και να επεξεργαστείτε εικόνες και να εισαγάγετε προσαρμόσιμα γραφήματα και άλλα οπτικά αντικείμενα, όπως σχήματα, πίνακες, τέχνη κειμένου, γραφικά SmartArt, εξισώσεις, κεφαλαία κ.λπ.

Ο επιτραπέζιος επεξεργαστής κειμένου ONLYOFFICE υποστηρίζει όλες τις δημοφιλείς μορφές (DOC, DOCX, ODT, TXT, HTML, κ.λπ.) και σας επιτρέπει να μετατρέψετε αρχεία PDF και XPS σε DOCX, καθιστώντας τα επεξεργάσιμα. Επιπλέον, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα έγγραφά σας σε PDF, EPUB, JPG και ακόμη και PNG.

Η έκδοση για υπολογιστές της εφαρμογής προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες επεξεργασίας και διεπαφής με την έκδοση που βασίζεται στον ιστό, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής προσθέτων τρίτων. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud στην εφαρμογή του υπολογιστή σας και να ενεργοποιήσετε τη συνεπεξεργασία σε πραγματικό χρόνο. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι τα ONLYOFFICE DocSpace, ownCloud, Nextcloud, Seafile, kDrive και Liferay.

Αποκτήστε τον Επεξεργαστή εγγράφων ONLYOFFICE για Windows, Linux και macOS δωρεάν από τον επίσημο ιστότοπο:

ΛΗΨΗ ΤΩΡΑ

7. Επεξεργαστής κειμένου Microsoft Windows – Word

12 best word processors 2023
Πηγή εικόνας: www.online-tech-tips.com

Όχι μόνο το οικοσύστημα της Microsoft προσφέρει εφαρμογές παραγωγικότητας στο cloud, αλλά διαθέτει επίσης εκδόσεις για υπολογιστές των πιο δημοφιλών προγραμμάτων γραφείου, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft Word. Αυτός είναι ένας πολύ δημοφιλής επεξεργαστής κειμένου και πολλοί χρήστες τον θεωρούν το χρυσό πρότυπο για τη δημιουργία και την επεξεργασία εγγράφων κειμένου. Είναι ενδιαφέρον ότι σε ορισμένες γλώσσες, το Word έχει γίνει συνώνυμο του λογισμικού γραφείου γενικά.

Το Microsoft Word διαθέτει όλες τις δυνατότητες που μπορεί να χρειαστεί ένας μέσος χρήστης. Μπορείτε να μορφοποιήσετε κείμενα και παραγράφους όπως σας αρέσει, να εισαγάγετε και να προσαρμόσετε οπτικά αντικείμενα, να επιλέξετε από πολλές προεγκατεστημένες γραμματοσειρές, να συγκρίνετε και να συγχωνεύσετε έγγραφα, να δημιουργήσετε βιβλιογραφίες και πολλά άλλα.

Δυστυχώς, το Microsoft Word για χρήση εκτός σύνδεσης δεν είναι δωρεάν. Πρέπει να αγοράσετε μια προσωπική συνδρομή για ένα άτομο ή μια οικογενειακή συνδρομή για έως και έξι άτομα για να μπορέσετε να αποκτήσετε την εφαρμογή για υπολογιστές. Ένα άλλο πρόβλημα είναι η απουσία μιας εγγενούς εφαρμογής για Linux, η οποία είναι κρίσιμη για ορισμένους χρήστες. Παρόλα αυτά, το Microsoft Word εξακολουθεί να είναι ο καθοδηγητής των τάσεων στον κόσμο του λογισμικού γραφείου.

8. Λογισμικό επεξεργασίας κειμένου Apple Mac – Pages

12 best word processors 2023
Πηγή εικόνας: www.apple.com

Όταν πρόκειται για λογισμικό επεξεργασίας κειμένου για Apple Mac, η πιο προφανής επιλογή θα ήταν το Pages. Είναι ένας ισχυρός επεξεργαστής κειμένου που αναπτύχθηκε από την Apple, ο οποίος σας επιτρέπει να δημιουργείτε έγγραφα διαφορετικών τύπων και είναι προεγκατεστημένος στις περισσότερες συσκευές Apple.

Με το Pages, μπορείτε να απολαμβάνετε συνεργασία σε πραγματικό χρόνο και η ομάδα σας μπορεί να συνεργαστεί από οπουδήποτε, παρακολουθώντας ο ένας τις αλλαγές του άλλου, προσθέτοντας επισημάνσεις και κάνοντας συνομιλίες με νήματα.

Όταν επεξεργάζεστε ένα έγγραφο στο Pages, μπορείτε να επιλέξετε μια διάταξη, να προσαρμόσετε γραμματοσειρές, να εξατομικεύσετε στυλ κειμένου και να προσθέσετε γραφικά. Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή προσθήκης φωτογραφιών, γκαλερί, αποσπασμάτων ήχου, μαθηματικών εξισώσεων, διαγραμμάτων και σχημάτων. Περισσότερα από 90 πρότυπα σχεδιασμένα από την Apple κάνουν τη ζωή πιο εύκολη αφού δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε κάτι από την αρχή.

9. Επεξεργαστής κειμένου ανοιχτού κώδικα για υπολογιστές – LibreOffice Writer

12 best word processors 2023
Πηγή εικόνας: www.libreoffice.org

Το Writer είναι ο επεξεργαστής κειμένου της σουίτας LibreOffice που περιλαμβάνει ένα σύνολο εφαρμογών ανοιχτού κώδικα, όπως το Impress για παρουσιάσεις, το Calc για υπολογιστικά φύλλα, το Draw για διαγράμματα, το Base για βάσεις δεδομένων και το Math για μαθηματικούς τύπους.

Το LibreOffice Writer διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου επεξεργαστή κειμένου με πλήρεις δυνατότητες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε απλά έγγραφα με ελάχιστη μορφοποίηση καθώς και πολύπλοκα έγγραφα με πίνακες περιεχομένων, διαγράμματα, ευρετήρια και άλλα στοιχεία σε Windows, Linux και macOS.

Το Writer χρησιμοποιεί τη δική του μορφή για έγγραφα κειμένου, ODT, και υποστηρίζει άλλες μορφές. Η συμβατότητα με αρχεία DOCX δεν είναι ιδανική, αλλά βελτιώνεται με κάθε νέα έκδοση.

10. Αντικαταστάτης του Microsoft Word – WPS Writer

12 best word processors 2023
Πηγή εικόνας: www.wps.com

Το WPS Office είναι μια σουίτα γραφείου all-in-one για Windows, Linux και MacOS που διατίθεται δωρεάν. Ο επεξεργαστής κειμένου του που ονομάζεται Writer είναι συμβατός με αρχεία που δημιουργούνται στο Microsoft Office, το LibreOffice και το Google Docs και παρέχει ένα πλήρες σύνολο λειτουργιών για να καλύψει τις ανάγκες του γραφείου σας.

Το WPS Writer συνοδεύεται από περισσότερα από 10.000 επαγγελματικά και όμορφα πρότυπα χωρισμένα σε διάφορες κατηγορίες, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε και να επεξεργαστείτε δωρεάν. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του επεξεργαστή κειμένου είναι ότι το WPS Writer υποστηρίζει τη μετατροπή μεταξύ αρχείων PDF και Word.

Αυτό που μπορεί να σας χαλάσει την εντύπωση είναι ότι η δωρεάν έκδοση εμφανίζει διαφημίσεις από καιρό σε καιρό

Ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας κειμένου για το Chromebook;

Για τους χρήστες Chromebook, το ερώτημα του καλύτερου επεξεργαστή κειμένου δεν φαίνεται να έχει νόημα. Δεδομένου ότι τα “Chromebook είναι ένας νέος τύπος υπολογιστή που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά να κάνετε τα πράγματα πιο γρήγορα και πιο εύκολα” και εκτελούν το ChromeOS που αναπτύχθηκε από την Google, είναι εξοπλισμένα με ένα σύνολο εφαρμογών παραγωγικότητας της Google. Αυτό καθιστά το Google Docs ένα από τα καλύτερα προγράμματα για την επεξεργασία και τη δημιουργία εγγράφων στο Chromebook σας.

Ωστόσο, το Google Docs δεν είναι η μόνη και αποκλειστική επιλογή για αυτήν τη συσκευή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν από τους ακόλουθους επεξεργαστές κειμένου που έχουν ήδη αναφερθεί σε αυτό το άρθρο:

  • ONLYOFFICE Document Editor
  • WPS Writer
  • LibreOffice Writer
  • Microsoft Word για τον ιστό
  • CryptPad
  • Zoho Writer

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για iPad;

11. Έγγραφα ONLYOFFICE για iOS

12 best word processors 2024

Μεταξύ όλων των διαθέσιμων επεξεργαστών κειμένου για iPad, το Έγγραφα ONLYOFFICE για iOS αξίζει σίγουρα την προσοχή σας. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να ανοίγετε και να επεξεργάζεστε έγγραφα κειμένου, υπολογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις στη συσκευή σας και να συμπληρώνετε ηλεκτρονικές φόρμες εν κινήσει. Η εφαρμογή είναι πλήρως συμβατή με αρχεία Word και υποστηρίζει αναγνώριση χειρογράφου.

Με αυτήν την εφαρμογή για κινητά, μπορείτε να συνδεθείτε στο cloud ONLYOFFICE και να μοιραστείτε έγγραφα για συλλογική εργασία. Επιπλέον, μπορείτε να συνδέσετε Έγγραφα ONLYOFFICE σε άλλες πλατφόρμες αποθήκευσης cloud, όπως το Nextcloud, το ownCloud ή οποιαδήποτε άλλη μέσω WebDAV. Είναι επίσης καλό για συνεργατική επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο.

Λάβετε την εφαρμογή Έγγραφα ONLYOFFICE για το iPad σας από το Apple App Store:

ΛΗΨΗ ΤΩΡΑ

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για Android;

12. Έγγραφα ONLYOFFICE για Android

12 best word processors 2024

Για τους χρήστες Android, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επεξεργαστών κειμένου για οποιοδήποτε γούστο. Τα Έγγραφα ONLYOFFICE είναι πολύ καλή επιλογή γιατί δεν προσφέρει κρυφές συνδρομές ή διαφημίσεις και οι λειτουργίες επεξεργασίας είναι διαθέσιμες όταν εγκαθιστάτε και εκκινείτε την εφαρμογή στη συσκευή σας Android.

Το Έγγραφα ONLYOFFICE είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε έγγραφα κειμένου και άλλα αρχεία γραφείου. Χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να εργαστείτε με τοπικά έγγραφα και επίσης να συνεργαστείτε σε πραγματικό χρόνο. Για συλλογική εργασία, χρειάζεται απλώς να συνδέσετε μια πλατφόρμα τρίτου μέρους, είτε πρόκειται για ONLYOFFICE cloud, Nextcloud, Dropbox, ownCloud, Google Drive κ.λπ.

Λάβετε την εφαρμογή Έγγραφα ONLYOFFICE για το Android σας τώρα:

Google Play              AppGallery