Τι είναι ένα αρχείο DOCX;

Το DOCX ξεχωρίζει ως μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες μορφές στην επεξεργασία κειμένου. Έχει φέρει επανάσταση στη δημιουργία, την κοινή χρήση και τη συνεργασία εγγράφων. Η ευελιξία, η συμβατότητα και το πλούσιο σετ χαρακτηριστικών του το καθιστούν απαραίτητο εργαλείο για άτομα, επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ανακαλύψτε τον οδηγό μας για να μάθετε τι είναι ένα αρχείο DOCX και πώς να το δημιουργήσετε και να εργαστείτε με αυτό.

What is a DOCX file?

Γιατί να χρησιμοποιήσετε αρχεία DOCX;

Το DOCX είναι μια επέκταση αρχείου που σχετίζεται κυρίως με το Microsoft Word. Αντιπροσωπεύει έγγραφα που δημιουργούνται με το Word και συμμορφώνεται με το πρότυπο Open XML, το οποίο εισήχθη από τη Microsoft το 2007 ως ανοιχτή μορφή για έγγραφα γραφείου.

Από την έναρξή του, η μορφή DOCX έχει υποστεί αρκετές ενημερώσεις και βελτιώσεις.

Επιπλέον, η εμφάνιση λύσεων που βασίζονται σε cloud και πλατφορμών κοινής χρήσης εγγράφων έχει συμβάλει στη δημοτικότητα των αρχείων DOCX. Το Microsoft OneDrive, το Google Drive και το Dropbox παρέχουν απρόσκοπτη ενοποίηση με επεξεργαστές κειμένου, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν, να αποθηκεύουν και να μοιράζονται έγγραφα DOCX στο διαδίκτυο.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, η μορφή DOCX πιθανότατα θα συνεχίσει να εξελίσσεται περαιτέρω, προσαρμόζοντας τις μεταβαλλόμενες ανάγκες και προτιμήσεις των χρηστών, είτε πρόκειται για βελτιωμένες δυνατότητες συνεργασίας, βελτιωμένες δυνατότητες προσβασιμότητας ή στενότερη ενοποίηση με αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της μορφής

Η μορφή αρχείου DOCX, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως και εκτιμάται για την ευελιξία της, έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα:

+ Πλούσιες επιλογές μορφοποίησης: Τα αρχεία DOCX υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων μορφοποίησης, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν οπτικά ελκυστικά έγγραφα με προσαρμοσμένες γραμματοσειρές, στυλ, χρώματα και διατάξεις.

+ Συμβατότητα σε όλες τις πλατφόρμες: Τα αρχεία DOCX είναι συμβατά με πολλές εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου, όπως το Microsoft Word, τα Έγγραφα Google, το ONLYOFFICE Document Editor, το LibreOffice Writer και άλλα. Αυτή η συμβατότητα μεταξύ πλατφορμών διασφαλίζει ότι τα έγγραφα μπορούν να μοιράζονται και να επεξεργάζονται απρόσκοπτα σε διαφορετικές συσκευές και περιβάλλοντα λογισμικού.

+ Λειτουργίες ασφαλείας: τα αρχεία DOCX προσφέρουν ισχυρές λειτουργίες ασφαλείας, όπως προστασία με συνθηματικό, κρυπτογράφηση και ψηφιακές υπογραφές. Αυτές οι δυνατότητες βοηθούν στην προστασία ευαίσθητων πληροφοριών και διασφαλίζουν την ακεραιότητα των εγγράφων, καθιστώντας τα αρχεία DOCX κατάλληλα για το χειρισμό εμπιστευτικών εγγράφων τόσο σε προσωπικές όσο και σε επαγγελματικές ρυθμίσεις.

+ Έλεγχος έκδοσης και συνεργασία: Τα αρχεία DOCX υποστηρίζουν λειτουργίες όπως παρακολούθηση αλλαγών, σχόλια και ιστορικό εκδόσεων, διευκολύνοντας τη συνεργασία μεταξύ πολλών συγγραφέων ή συντακτών. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να ελέγχουν, να αποδέχονται/απορρίπτουν επεξεργασίες και να παρακολουθούν τις αναθεωρήσεις εγγράφων, απλοποιώντας τη διαδικασία συλλογικής γραφής και επεξεργασίας.

+ Προσβασιμότητα: Τα αρχεία DOCX μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε άλλες μορφές, όπως PDF ή HTML, καθιστώντας τα προσβάσιμα σε ένα ευρύτερο κοινό με διαφορετικές προτιμήσεις προβολής ή βοηθητικές τεχνολογίες.

Αρνητικά:

— Ιδιοταγής μορφή: Το DOCX είναι μια ιδιοταγής μορφή αρχείου που ανήκει στη Microsoft, πράγμα που σημαίνει ότι η πλήρης συμβατότητα και λειτουργικότητα ενδέχεται να περιορίζονται στο Microsoft Word και σε άλλες εφαρμογές με άδεια χρήσης.

— Δυνατότητα σφαλμάτων μορφοποίησης: Ενώ το DOCX προσφέρει πλούσιες επιλογές μορφοποίησης, πολύπλοκες διατάξεις και στυλ ενδέχεται να μην μεταφράζονται πάντα με ακρίβεια σε διαφορετικές εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου. Οι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σφάλματα μορφοποίησης ή αποκλίσεις κατά το άνοιγμα αρχείων DOCX σε λογισμικό διαφορετικό από το Microsoft Word.

— Μεγάλα μεγέθη αρχείων: Τα αρχεία DOCX μπορεί μερικές φορές να οδηγήσουν σε μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων σε σύγκριση με εναλλακτικές μορφές όπως απλό κείμενο ή PDF. Αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό κατά την κοινή χρήση εγγράφων μέσω email ή την αποθήκευση τους σε περιορισμένο χώρο αποθήκευσης, ιδιαίτερα για έγγραφα με εκτεταμένη μορφοποίηση ή ενσωματωμένα μέσα.

— Περιορισμένη προσβασιμότητα: Ενώ τα αρχεία DOCX μπορούν να μετατραπούν σε εναλλακτικές μορφές για λόγους προσβασιμότητας, η εγγενής μορφή μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις για άτομα με αναπηρίες που βασίζονται σε εξειδικευμένα εργαλεία ή λογισμικό για την κατανάλωση εγγράφων. Η διασφάλιση της προσβασιμότητας ενδέχεται να απαιτεί πρόσθετη προσπάθεια ή πόρους για τους δημιουργούς εγγράφων.

Κορυφαίο λογισμικό για εργασία στο DOCX

Όταν πρόκειται για εργασία με αρχεία DOCX, πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αξιόπιστο και πλούσιο σε δυνατότητες λογισμικό επεξεργασίας κειμένου. Ακολουθούν πέντε από τις καλύτερες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων μερικών γνωστών επιλογών και των εναλλακτικών τους, που χειρίζονται τέλεια τα έγγραφα DOCX.

1. Επεξεργαστής Εγγράφων ONLYOFFICE

What is a DOCX file?

Ο Επεξεργαστής Εγγράφων ONLYOFFICE είναι ένας επεξεργαστής κειμένου ανοιχτού κώδικα που προσφέρει ισχυρές δυνατότητες για εργασία με αρχεία DOCX. Παρέχει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή, εκτενείς επιλογές μορφοποίησης και εργαλεία συνεργασίας, όπως συν-επεξεργασία και σχολιασμό σε πραγματικό χρόνο. Το ONLYOFFICE ενσωματώνεται με διάφορες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud και υποστηρίζει πολλαπλές μορφές αρχείων.

Η λειτουργικότητα μπορεί να επεκταθεί από υπηρεσίες τρίτων μέσω προσθέτων. Έτσι, μπορείτε να μεταφράσετε και να επεξεργαστείτε κείμενα με το Google Translator, το DeepL και το LanguageTool, να δημιουργήσετε σύνθετα διαγράμματα με το Draw.io, να δημιουργήσετε βιβλιογραφία με το Zotero ή το Mendeley και να υπαγορεύσετε κείμενα φωνητικά με την εισαγωγή ομιλίας. Η εργασία με κείμενο γίνεται πιο εύκολη με τον Βοηθό AI που υποστηρίζεται από το ChatGPT για τη δημιουργία κειμένου, την εισαγωγή εικόνων και την ανάλυση λέξεων και φράσεων.

Το ONLYOFFICE είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή για Windows, macOS και Linux ή στο cloud με χώρο αποθήκευσης αρχείων και συνεργατικές λειτουργίες:

ΛΗΦΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ                 ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΟ CLOUD

2. Microsoft Word

Το Microsoft Word είναι το βιομηχανικό πρότυπο για την εργασία με αρχεία DOCX. Ως μέρος της σουίτας του Microsoft Office, το Word προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων για τη δημιουργία, την επεξεργασία και τη μορφοποίηση εγγράφων. Με λειτουργίες όπως αλλαγές κομματιών, σχολιασμός και ενσωμάτωση με άλλες εφαρμογές του Office, το Word είναι μια πρώτη επιλογή για επαγγελματίες και ιδιώτες.

Ως ο εγγενής επεξεργαστής για αρχεία DOCX, το Microsoft Word διασφαλίζει τη μέγιστη συμβατότητα και πιστότητα κατά το άνοιγμα, την επεξεργασία και την αποθήκευση εγγράφων. Οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν με σιγουριά αρχεία DOCX με συναδέλφους, πελάτες και συνεργάτες, γνωρίζοντας ότι θα διατηρήσουν τη μορφοποίηση και το περιεχόμενό τους σε διαφορετικές πλατφόρμες και συσκευές.

3. Google Docs

What is a DOCX file?
Source: Lifewire

Το Google Docs είναι μια δημοφιλής εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου που βασίζεται σε cloud που προσφέρεται από την Google. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να επεξεργάζονται και να συνεργάζονται σε έγγραφα DOCX σε πραγματικό χρόνο, απευθείας μέσα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Είναι εντελώς δωρεάν και παρέχει στους χρήστες βασικές λειτουργίες επεξεργασίας κειμένου. Το Google Docs διαθέτει μια σειρά από πρόσθετα που συμπληρώνουν τη λειτουργικότητα του προγράμματος επεξεργασίας.

Το Google Docs παρέχει απρόσκοπτη ενοποίηση με το Google Drive για εύκολη αποθήκευση και κοινή χρήση.

4. WPS Office

Το WPS Office είναι μια σουίτα γραφείου πολλαπλών πλατφορμών που περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου συμβατό με αρχεία DOCX. Προσφέρει ένα οικείο περιβάλλον χρήστη παρόμοιο με το Microsoft Word, μαζί με λειτουργίες όπως πρότυπα, ορθογραφικός έλεγχος και μετατροπή PDF. Το WPS Office παρέχει απρόσκοπτη ενοποίηση με υπηρεσίες αποθήκευσης cloud για εύκολη διαχείριση και κοινή χρήση εγγράφων.

Το WPS Office υποστηρίζει απρόσκοπτα τη μορφή DOCX, διασφαλίζοντας τη συμβατότητα με έγγραφα που δημιουργούνται στο Microsoft Word. Οι χρήστες μπορούν να ανοίγουν, να επεξεργάζονται και να αποθηκεύουν αρχεία DOCX χωρίς να ανησυχούν για προβλήματα μορφοποίησης ή απώλεια περιεχομένου, καθιστώντας το μια αξιόπιστη επιλογή για τη συνεργασία με χρήστες του Word.

5. LibreOffice Writer

What is a DOCX file?
Source: LibreOffice

Το LibreOffice Writer είναι ένας επεξεργαστής κειμένου ανοιχτού κώδικα που υποστηρίζει τη μορφή DOCX, μεταξύ άλλων. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά εργαλείων για τη δημιουργία και την επεξεργασία εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων επιλογών μορφοποίησης, στυλ και προτύπων. Το LibreOffice Writer είναι συμβατό με πολλά λειτουργικά συστήματα και παρέχει μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση έναντι του ιδιοταγούς λογισμικού.

Πώς να ανοίξετε ένα DOCX;

Το άνοιγμα ενός αρχείου DOCX είναι απλό, καθώς μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους.

Εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή. Μπορείτε να ανοίξετε αρχεία DOCX στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή όπως το Microsoft Word ή το ONLYOFFICE Desktop Editors.

Απλώς κάντε διπλό κλικ στο αρχείο DOCX για να το ανοίξετε στην εφαρμογή από προεπιλογή.

Ομοίως, μπορείτε να ανοίξετε το ONLYOFFICE Desktop Editors και να επιλέξετε το αρχείο DOCX που θα ανοίξει κάνοντας κλικ στο Άνοιγμα τοπικού αρχείου.

What is a DOCX file?

Διαδικτυακοί επεξεργαστές. Οι διαδικτυακοί επεξεργαστές, όπως το Google Docs, παρέχουν έναν βολικό τρόπο για να ανοίγετε αρχεία DOCX χωρίς εγκατάσταση λογισμικού. Απλώς επισκεφτείτε τον ιστότοπο του διαδικτυακού προγράμματος επεξεργασίας, όπως το Google Docs, και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, μεταφορτώστε το αρχείο DOCX στο πρόγραμμα επεξεργασίας και θα ανοίξει στο πρόγραμμα περιήγησής σας για επεξεργασία.

Εφαρμογές για κινητά. Οι εφαρμογές για κινητά προσφέρουν έναν άλλο τρόπο ανοίγματος αρχείων DOCX εν κινήσει. Πολλές εφαρμογές σουίτας γραφείου, όπως το Microsoft Word για κινητά, η εφαρμογή Google Docs ή η Έγγραφα ONLYOFFICE για iOS ή Android σας επιτρέπουν να ανοίγετε και να επεξεργάζεστε αρχεία DOCX απευθείας στο κινητό ή το tablet σας. Απλώς εγκαταστήστε την εφαρμογή από το κατάστημα εφαρμογών, ανοίξτε την και μεταβείτε στο αρχείο DOCX για να δείτε και να επεξεργαστείτε τα περιεχόμενά της.

What is a DOCX file?

Πώς να επεξεργαστείτε ένα DOCX;

Η επεξεργασία ενός αρχείου DOCX είναι παρόμοια με το άνοιγμα του. Μόλις ανοίξει το αρχείο στην προτιμώμενη εφαρμογή επεξεργασίας DOCX, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο κείμενο, τη μορφοποίηση και άλλα στοιχεία όπως απαιτείται. Οι περισσότερες εφαρμογές προσφέρουν διαισθητικά εργαλεία επεξεργασίας, όπως επιλογές μορφοποίησης κειμένου, ορθογραφικός έλεγχος και λειτουργίες παρακολούθησης αλλαγών για συλλογική επεξεργασία.

Ακολουθούν μερικά βήματα για τον τρόπο επεξεργασίας ενός αρχείου DOCX:

  • Μόλις ανοίξει το αρχείο DOCX, μπορείτε να κάνετε απευθείας κλικ στο κείμενο που θέλετε να επεξεργαστείτε και να αρχίσετε να πληκτρολογείτε.
  • Τροποποιήστε το περιεχόμενο του κειμένου προσθέτοντας, αφαιρώντας ή αναδιατάσσοντας παραγράφους, προτάσεις ή μεμονωμένες λέξεις ώστε να αντικατοπτρίζουν τις επιθυμητές αλλαγές.
  • Χρησιμοποιήστε τις διαθέσιμες επιλογές μορφοποίησης στην εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου για να προσαρμόσετε την εμφάνιση του κειμένου.
  • Επωφεληθείτε από τις δυνατότητες ορθογραφικού ελέγχου και γραμματικού ελέγχου που παρέχονται από την εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου.
  • Μόλις ολοκληρώσετε την επεξεργασία του αρχείου DOCX, αποθηκεύστε τις αλλαγές σας για να διατηρήσετε την ενημερωμένη έκδοση.

Δημιουργία από την αρχή

Η δημιουργία ενός αρχείου DOCX από την αρχή είναι μια διαδικασία που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε με ένα κενό έγγραφο και να το δημιουργήσετε για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Ανοίξτε την εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου και ξεκινήστε ένα νέο έγγραφο επιλέγοντας Νέο ή Νέο έγγραφο.

Αφού ανοίξετε ένα καθαρό έγγραφο, μπορείτε να προχωρήσετε στη δημιουργία και την επεξεργασία του όπως περιγράφεται παραπάνω.

What is a DOCX file?

Πώς να μετατρέψετε αρχεία DOCX;

Η μετατροπή αρχείων DOCX σε άλλες μορφές ή το αντίστροφο μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων των online μετατροπέων, του λογισμικού υπολογιστή και των ενσωματωμένων λειτουργιών εφαρμογών επεξεργασίας κειμένου.

Ο ευκολότερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο DOCX είναι να το αποθηκεύσετε στη μορφή που θέλετε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας. Αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί εγκατάσταση και χρήση πρόσθετων εφαρμογών.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να το κάνετε αυτό στον Επεξεργαστής Εγγράφων ONLYOFFICE.

Μόλις το αρχείο σας είναι έτοιμο, κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο -> Αποθήκευση ως και επιλέξτε την επιλογή από την αναπτυσσόμενη λίστα.

What is a DOCX file?

Εάν έχετε ήδη ένα έτοιμο αρχείο που θέλετε να μετατρέψετε σε άλλη μορφή, χρησιμοποιήστε online μετατροπείς.

Ο ONLYOFFICE online μετατροπέας αρχείων κειμένου είναι ένα παράδειγμα. Είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που βασίζεται στο διαδίκτυο και έχει σχεδιαστεί για τη μετατροπή εγγράφων σε διάφορες μορφές. Υποστηρίζει περισσότερες από 40 μορφές εγγράφων, επιτρέποντάς σας να μετατρέψετε αρχεία DOCX σε ODT, TXT, PDF, EPUB, FB2, PNG, JPG, κλπ.

Όλα τα έγγραφα που ανεβάζετε είναι κρυπτογραφημένα και απολύτως ασφαλή στο διαδίκτυο. Μόλις ολοκληρωθεί η μετατροπή, τα έγγραφά σας δεν αποθηκεύονται στον διακομιστή.

Για να ξεκινήσετε μια μετατροπή, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Μεταβείτε στην ιστοσελίδα μετατροπέα αρχείων του ONLYOFFICE στο διαδίκτυο.
  • Μεταφορτώστε το αρχείο που πρόκειται να μετατραπεί ή σύρετε και αποθέστε το στο κατάλληλο πεδίο.
  • Επιλέξτε την επιθυμητή μορφή εξόδου από την αναπτυσσόμενη λίστα.
  • Επιλέξτε το πλαίσιο CAPTCHA και κάντε κλικ στο Μετατροπή για να ξεκινήσει η διαδικασία.
  • Μόλις ολοκληρωθεί η μετατροπή, κάντε κλικ στην Λήψη για να λάβετε το αρχείο DOCX που μετατράπηκε.

What is a DOCX file?

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ

Πώς να προστατέψετε με συνθηματικό ένα DOCX;

Προστασία με συνθηματικό εντός αρχείου DOCX είναι ένας πρακτικός και αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία των εμπιστευτικών πληροφοριών, τον έλεγχο της πρόσβασης, την πρόληψη μη εξουσιοδοτημένων αλλαγών και τη βελτίωση της συνολικής ασφάλειας των εγγράφων. Είναι ένα απλό αλλά αποτελεσματικό μέτρο για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας, της ακεραιότητας και της ασφάλειας σημαντικών εγγράφων σε ποικίλα πλαίσια.

Ας προστατεύσουμε ένα αρχείο DOCX στον Επεξεργαστή Εγγράφων ONLYOFFICE.

Ανοίξτε το DOCX σας. Μεταβείτε στην καρτέλα Προστασία και κάντε κλικ στην Κρυπτογράφηση. Ορίστε ένα συνθηματικό στο πεδίο Συνθηματικό και επαναλάβετε τον στο πεδίο Επανάληψη συνθηματικού παρακάτω. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του ματιού για να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε τους χαρακτήρες του συνθηματικού κατά την εισαγωγή.

What is a DOCX file?

Τώρα, πρέπει να εισάγετε το συνθηματικό κάθε φορά που ανοίγετε το αρχείο για επεξεργασία. Εάν θέλετε να συντάξετε συνεργατικά αυτό το έγγραφο, πείτε τη μυστική λέξη σε άλλους συνεργάτες. Το συνθηματικό μπορεί να αλλάξει ή να αφαιρεθεί αργότερα.

Επιπλέον, μπορείτε να προστατεύσετε με συνθηματικό τα έγγραφα κειμένου σας και ταυτόχρονα να επιτρέψετε μόνο ορισμένες ενέργειες στο αρχείο: ανάγνωση, συμπλήρωση φορμών, σχολιασμό ή παρακολούθηση αλλαγών.

Μεταβείτε στην καρτέλα Προστασία και κάντε κλικ στην Προστασία εγγράφου. Ορίστε το συνθηματικό, επιλέξτε τα απαιτούμενα δικαιώματα πρόσβασης για το έγγραφο, με την προϋπόθεση ότι το συνθηματικό δεν έχει εισαχθεί από τον χρήστη: χωρίς αλλαγές, συμπλήρωση φορμών, παρακολούθηση αλλαγών, σχόλια. Κάντε κλικ στην Προστασία.

What is a DOCX file?

Αποθηκεύστε το συνθηματικό με οποιοδήποτε διαχειριστή συνθηματικών ή απομνημονεύστε το, καθώς είναι αδύνατο να το ανακτήσετε. Έτσι, εάν ξεχάσετε ή χάσετε το συνθηματικό, δεν θα έχετε κανέναν τρόπο να τον ανακτήσετε ή να τον επαναφέρετε και να ανοίξετε το αρχείο DOCX.

Συμπέρασμα

Συμπερασματικά, ως μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μορφή, το DOCX προσφέρει μια ευέλικτη πλατφόρμα για τη δημιουργία, την κοινή χρήση και την αποθήκευση περιεχομένου κειμένου, εμπλουτισμένη με δυνατότητες μορφοποίησης και συμβατότητα με μια ποικιλία εφαρμογών λογισμικού. Από επαγγελματίες που γράφουν επιχειρηματικές εκθέσεις μέχρι φοιτητές που προετοιμάζουν ερευνητικές εργασίες, η μορφή DOCX χρησιμεύει ως ακρογωνιαίος λίθος της σημερινής ροής εργασιών εγγράφων.